Ervaringen van clienten

Individueel

“Wat mij verbaasde was de snelle maar vooral accurate wijze van behandelen. Ik ben al na de 2e sessie bij Dennis weggegaan met een gevoel van ‘ik weet en vooral voel, dat de koe hier exact bij de horens is gevat’. ‘Er is daadwerkelijk iets gebeurd’.”  Danny

 

Het was leuk om te ontdekken dat je eigen geest, gevoel en gedrag eigenlijk erg simpel werkt en dat dit met wat extra handvatten van Dennis om te turnen is. De sfeer als je bij Dennis binnenkomt is erg relaxed en daardoor voel je je al snel op je gemak bij hem.” Jasper

 

Dennis leerde me naar mezelf te luisteren en gaf me methoden om de oorzaken aan te pakken, in plaats van te balen van de gevolgen. Iedereen zit wel eens vast en ik zal nog steeds wel eens blijven haken. Erg is dat niet, want nu weet ik hoe ik mezelf weer los krijg.” Jurian

 

Gelukkig heb ik op tijd de knoop doorgehakt om hulp te zoeken. Als ik dit niet had gedaan, had ik met een paar maanden thuis gezeten met een burn-out. Al die zenuwen bleken nergens voor nodig te zijn en de gesprekken met Dennis waren heel prettig. Soms zwaar en soms gewoon gezellig en leuk. Hij luistert goed, vindt niks gek of raar en ikzelf was het belangrijkste. Robyn

 

Wat ben ik blij dat ik ben gegaan! Ik had direct een goed gevoel bij Dennis. Hij wist mij te raken en de issues (het waren er meerdere) waarmee ik zat wist hij zo op tafel te leggen. Je bent er natuurlijk zelf bij en jij geeft de antwoorden, maar hij helpt je om ze te vinden. Je doet het samen, dat is wat ik belangrijk vind. Martijn

 

Het in gesprek gaan met Dennis was erg prettig. Hij is begripvol, tactisch en weet zijn theorie op een leuke manier te brengen. Het eerste gesprek was voor mij vrij spannend, maar door de vriendelijkheid van Dennis begon ik al snel te wennen. Leander

 

De werkwijze van Dennis vond ik erg prettig. het was heel rustgevend en na
iedere sessie voelde ik me al een stuk beter. Hij wist constant te vinden wat het probleem was en ging samen met mij opzoek naar een oplossing. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om naar Dennis te gaan, dit heeft mij ontzettend veel geholpen.

 

Had ik bij de bedrijfsmaatschappelijk werker het idee dat ik met een monoloog bezig was, hier werd een dialoog gevoerd. De sleutel tot succes ligt uiteindelijk wel bij jezelf maar als je het een en ander in heldere taal nog eens duidelijk verteld wordt, wil dat een stuk helpen. De manier waarop deze worden gevoerd en door zijn aanstekelijke enthousiasme kan hij je overtuigen dat niemand belangrijker is dan jijzelf. Vooral de dingen die jij zelf niet meer waar kan nemen, zal hij je bewust van maken… Marc

 

Na jarenlang rond te lopen met een regelmatig terugkerend “unheimisch” gevoel, wist Dennis binnen twee sessies de oorzaak van dit gevoel te achterhalen. Wat een enorme opluchting! Er niet omheen draaien, direct op z’n doel af, met snel en goed resultaat. Het is intensief en confronterend om met Dennis in gesprek te zijn, maar dit leidt tot veel inzicht en oplossingen. Je moet “er aan willen” en dan bereik je echt wat! Ellen

 

Ik ben vrij nuchter van aard, maar mijn ervaring bij Dennis was een echte eye opener, ik ben veel dichter bij mezelf. Ik heb meer energie, sta positiever in het leven en zie veel meer mogelijkheden. Fijn ook om zo’n feel good verhaal eindelijk eens over mezelf te mogen schrijven!! Dennis, nogmaals bedankt!! Marije

 

Dennis heeft een enorm goed opslagvermogen en kan heel snel en accuraat punten op een rijtje zetten wat heel verhelderend werkt. Hij heeft mij geleerd mijn grenzen te bewaken en voor mezelf op te komen. Ik had heel veel moeite met loslaten en kon dan ook eindeloos piekeren. Na een aantal sessies dacht ik nog wel aan bepaalde voorvallen, maar het beheerste mij niet meer. Vanessa

Ik kon volledig mezelf zijn en ook als ik zelf dacht en beweerde van een issue verlost te zijn, prikte Dennis daar doorheen en ging nog een stapje verder. Wat ik ook erg prettig vond was dat hij ook gewoon zijn mening durfde te geven. Tijdens de sessies vielen de puzzelstukjes op zijn plaats en weet ik nu waarom ik ben wie ik ben en waarom ik deed zoals ik deed.  Ik had letterlijk vele “oh ja!” momenten waarin mij plotseling veel duidelijk werd. Het resultaat van deze sessies is dat ik minder last heb langdurige spanningen, beter in mijn vel zit en vooral aardiger voor mijzelf ben. Paula

 

Al vrij snel kwamen er in de gesprekken een hoop dingen boven die er mede voor hadden gezorgd dat ik z’n laag zelfbeeld had gekregen. Stapje voor stapje heb ik deze met hulp van Dennis een plekje kunnen geven. Dennis heeft mij laten inzien dat ik gewoon mezelf mag zijn en hoe fijn het is om gezien en gehoord te worden. Manon

 

Pijnpunten en obstakels werden helder en duidelijk bekeken, aangepakt, danwel een nieuwe betekenis aan meegegeven. Stap voor stap, met een lach en soms een traan, ontdek en bezie je jezelf en je moeilijkheden en vraagstellingen vanuit een geheel ander gezichtspunt. Lotte

 

Veel vertrouwen durfde ik eerst (door eerdere ervaringen) niet in de therapie te hebben, maar dat veranderde snel. Bij Dennis was het ‘anders’. Hoe precies valt niet uit te leggen, maar het voelde goed. Dat had ik nog niet eerder ervaren. Wat ik heel fijn vind aan Dennis, is dat hij echt naar jou als persoon kijkt. Je wordt niet in een hokje geplaatst, hij denkt met je mee en zegt waar het op staat. Merel

 

Ik zat vast in een relatie die niet goed voor me was en worstelde met het gevoel dat ik er niet toe deed. De gesprekken met Dennis heb ik als zeer prettig ervaren, geen kriebelige therapeutentaal, hij noemt de dingen bij hun naam, heeft humor en helpt je snel je problemen op te lossen. Geen ellenlange praatsessies, binnen enkele gesprekken voelde ik mij enorm geholpen. De relatie is inmiddels definitief geëindigd, en gelukkig zit ik nu niet meer met het gevoel dat dat aan mijn tekortkomingen zou liggen. Saskia

“Wonderlijk”, zo kan ik het beste omschrijven wat de sessies bij Dennis voor mij hebben gedaan. Mijn leven lang worstelde ik al met ‘presteren voor het waarderen’. En liep daar regelmatig op vast; oververmoeid, somber, piekeren, slecht slapen, onrustig. Ik kan nog steeds niet goed begrijpen wat precies is gebeurd tijdens de sessies, maar ik ervaar nu rust en ontdek dat 80% presteren in mijn werk veel meer output geeft dan altijd maar voor 100% te gaan. Wim

Partnerrelaties

Nadat we bij een wat zweverig type therapeut nogal teleurgesteld waren, besloten we het bij Dennis te proberen. Wat een verademing! Een hele gewone man, die niks gek vindt en op een hele fijne manier een ontspannen en vertrouwde sfeer weet te creëren. Al na een paar sessies boekten we vooruitgang en inmiddels zit onze relatie weer helemaal goed! We hebben elkaar leren begrijpen en accepteren, en we zullen Dennis’ bijdrage hieraan nooit meer vergeten. Paul en Claudia

Dennis leerde ons patronen te doorbreken, en vooral om niet ‘voor een ander te denken’, waar we allebei heel goed in bleken te zijn. En dat was een eye-opener! De gesprekken hebben mijn man en ik allebei als zeer prettig ervaren. Dennis stelt je op je gemak, is niet aanvallend en veroordelend, maar denkt mee en geeft inzichten die we zelf niet meer zagen. En hij heeft een groot gevoel voor humor. Er is niet alleen gejankt, maar ook veel gelachen. We zijn weer samen, en we zijn Dennis erg dankbaar. Zonder hem hadden we het waarschijnlijk niet gered! Rob en Mieke

 

Door Dennis hebben we opnieuw naar elkaar leren luisteren en leren inzien wat voor de ander belangrijk is. Het resultaat is een veel gelijkwaardiger relatie, begrip voor en geduld met elkaars mindere karaktertrekjes en een hoop oud zeer verwerkt en weggewerkt. Het vertrouwen in de relatie is hersteld en we hebben weer als vanouds plezier in elkaar en ons leven samen. Het is bijna jammer, dat we nu niet meer naar hem toe hoeven. Ted en Femke

 

Dennis is erg toegankelijk, is recht voor zijn raap en stelt op een prettige manier vragen. Hij heeft ons geholpen bij het herkennen van patronen in de relatie en in het inzicht geven in elkaars behoeften. Onze relatie heeft duidelijk weer een positieve boost gekregen en we zijn met concrete adviezen aan de slag. Ruud en Merel

 

Vanuit een relatiecrisis zijn we bij Dennis terecht gekomen. Om terug te vinden wat al een poosje zoek was, is Dennis onze gids geweest. Het fijne aan Dennis is dat hij een open vizier heeft. Niet beoordeelt of veroordeelt, maar juist spiegelt en in laat zien. Door ons beide steeds onze kanten van een onderwerp te laten vertellen, hebben wij de gezonde communicatie weer teruggevonden. Dat geeft rust en ruimte om samen verder te gaan met ons gezin. Dank je Dennis! Esther en Alexander

 

Door een uitgekomen affaire van mijn man kwam ons huwelijk in het diepste dal terecht, dat ik ooit gekend heb. Bij Dennis was er altijd die relaxte, ongedwongen sfeer, alles was goed, niks was te gek. Er werd soms gehuild maar vaak ook gelachen. Dennis hield ons af en toe een behoorlijke spiegel voor, wat niet altijd leuk of makkelijk was, maar waar we uiteindelijk toch veel aan gehad hebben. Jeroen en Cindy

 

Wij hebben Dennis ervaren als een effectieve coach. Hij weet snel de juiste toon te vinden, stelt de juiste vragen en komt daardoor snel tot de kern. Zijn no-nonsense aanpak spaart niemand en biedt de spiegel die nodig is om ineffectieve patronen te zien en te veranderen. Hij gebruikt hierbij een prettige mix van compassie, inlevingsvermogen en humor. We hebben Dennis ervaren als een heel fijn mens. Harko en Diana

 

Hadden we dit maar veel eerder gedaan. Dat was het overheersende gevoel na onze sessies met Dennis. Tranen zijn er nauwelijks gevallen, gelachen is er des te meer. Wat weer niet wil zeggen dat het alleen maar gezellig was. Dennis heeft echt met ons meegedacht en heeft ons daarbij niet gespaard. Wat erg fijn was, is dat hij ons niet alleen inzicht heeft gegeven in onze fouten, maar ook de praktische instrumenten om die fouten in de toekomst te voorkomen. Willem en Marjan

 

Wij zijn Dennis erg dankbaar voor z’n hulp. Hij is geen wonderdokter, je zult het zelf moeten doen. Maar als je behoefte hebt aan een therapeut die met je meedenkt in plaats van voor je denkt, die humor gebruikt in plaats van het standaard therapeutenjargon en die oplossingsgericht te werk gaat, dan zit je bij Dennis op de juiste plek. Fred en Ria

 

Jongeren / kids

 

Het is al weer een tijdje geleden dat Richard een aantal keren bij jou is
geweest. Jeetje, wat had hij dat nodig want wat zat hij in de put, we hebben echt
zorgen gehad om hem. Maar wat hebben die gesprekken en opdrachten hem ontzettend goed gedaan! Wat een verschil! Het is ongelofelijk, echt waar. Claudia, moeder Richard (16)

Vooraf dacht ik dat praten met een man over mijn vader misschien te confronterend zou zijn. Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten deze stap te zetten en ik heb er zeker geen spijt van gehad. Je gaat samen kijken naar binnen en stuk voor stuk uitzoeken wat en waar het probleem zit om het vervolgens samen op te lossen. Evi – 17 jaar

 

Na meerdere malen bij Dennis geweest te zijn gaat het super met me!
ik ga veel naar buiten, doe leuke dingen, mijn hoofd is een stuk rustiger geworden
en het belangrijkste is dat ik geleerd heb om trots op mezelf te kunnen
zijn. Astrid 17 jaar

 

Ik kwam bij Dennis terecht omdat ik een probleem had met eten. Het probleem was ontstaan omdat ik in de auto een keer had gebraakt. Hij heeft me oefeningen gegeven zodat ik ermee om kan gaan. En dat gaat echt super goed. Hij is aardig en steunt je heel goed. Als ik niet bij Dennis was geweest dan was ik er niet zelf vanaf gekomen. Luke 12 jaar

“Met Dennis kon ik makkelijk praten (wat ik niet zo snel zeg!) Hij heeft me op een persoonlijke manier behandeld, en ook de oefeningen die we deden vond ik speciaal. Ik heb 5 keer met hem gepraat en toen voelde ik me helemaal gelukkig! Ik was niet meer zo stil en was een leuke meid geworden, mijn sago gedrag was weg en mijn respect was terug.” Tamara – 11 jaar