Over Dennis Oosterwijk

Over Dennis Oosterwijk

Reeds van kindsbeen af word ik spontaan door bekenden en onbekenden benaderd “die hun ei kwijt willen.” De drijfveer om als vrijgevestigd therapeut te werken komt voort uit de behoefte om – naast het bieden van een luisterend oor – actief te kunnen bijdragen aan de oplossing van de gehoorde problemen.

Het tot in de kern te ontdekken wat jou als mens drijft, beweegt en beperkt. Om vervolgens samen door het aanboren van je eigen potentieel te zorgen voor een transformatie in je ontwikkeling waardoor je je eigen verwachtingen gaat overtreffen.

Na mijn bedrijfseconomische studie aan de Hoge Hotelschool Den Haag ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in de hotellerie en financiële dienstverlening. Naast zijn praktijk ben ik werkzaam in de zakelijke dienstverlening waarbij ik met name verantwoordelijk ben voor het beleid aangaande personeelszaken (HRM) en de financiële administratie (F&A).

Ik ben opgeleid tot polyenergetisch therapeut aan de Academie voor Polyenergetica te Amersfoort (2007). Jaarlijks volg ik meerdere bij- en nascholingscursussen gevolgd om de vakkennis op peil te houden en verder te ontwikkelen, conform de eisen van de beroepsvereniging V.B.A.G. en beroepsregister RBCZ. Tevens heb ik cursussen afgerond op het gebied van o.a. sekscounselling, EFT (Emotional Freedom Techniques) en relatietherapie.

Niet voor niets is het woord “aandacht” zo aanwezig in de naam van mijn praktijk.

Met aandacht staat en valt alles.

Zonder aandacht is er niets. Zoals de natuur de aarde, zon en water nodig heeft om te groeien, zo heeft de mens hier vooral aandacht voor nodig. Ik richt gemakkelijk alle aandacht in het moment en creëer veiligheid en vertrouwen wat de basis is om met mensen te kunnen werken.

E
“Wat mij verbaasde was de snelle maar vooral accurate wijze van behandelen.
Ik ben al na de 2e sessie bij Dennis weggegaan met een gevoel van ‘ik weet en vooral voel, dat de koe hier exact bij de horens is gevat’. ‘Er is daadwerkelijk iets gebeurd’.”
Danny
E
“Vooraf dacht ik dat praten met een man over mijn vader misschien te confronterend zou
zijn. Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten deze stap te zetten en ik heb er zeker
geen spijt van gehad. Je gaat samen kijken naar binnen en stuk voor stuk uitzoeken wat
en waar het probleem zit om het vervolgens samen op te lossen.
Evi – 17 jaar”
E
Het was leuk om te ontdekken dat je eigen geest, gevoel en gedrag eigenlijk erg simpel

werkt en dat dit met wat extra handvatten van Dennis om te turnen is. De sfeer als je bij Dennis binnenkomt is erg relaxed en daardoor voel je je al snel op je gemak bij hem.”
Jasper
E
Nadat we bij een wat zweverig type therapeut nogal teleurgesteld waren, besloten we het bij Dennis te proberen. Wat een verademing! Een hele gewone man, die niks gek vindt en op een hele fijne manier een ontspannen en vertrouwde sfeer weet te creëren. Al na een paar sessies boekten we vooruitgang en inmiddels zit onze relatie weer helemaal goed! We hebben elkaar leren begrijpen en accepteren, en we zullen Dennis’ bijdrage hieraan nooit meer vergeten. Paul en Claudia