Over Dennis Oosterwijk

wOver Dennis Oosterwijk

Reeds van kindsbeen af word ik spontaan door bekenden en onbekenden benaderd “die hun ei kwijt willen.” De drijfveer om als vrijgevestigd therapeut te werken komt voort uit de behoefte om – naast het bieden van een luisterend oor – actief te kunnen bijdragen aan de oplossing van de gehoorde problemen.

Het tot in de kern te ontdekken wat jou als mens drijft, beweegt en beperkt. Om vervolgens samen door het aanboren van je eigen potentieel te zorgen voor een transformatie in je ontwikkeling waardoor je je eigen verwachtingen gaat overtreffen.

Na mijn bedrijfseconomische studie aan de Hoge Hotelschool Den Haag ben ik een aantal jaar werkzaam geweest in de hotellerie en financiële dienstverlening. Naast mijn praktijk ben ik werkzaam in de zakelijke dienstverlening waarbij ik met name verantwoordelijk ben voor het beleid aangaande personeelszaken (HRM) en de financiële administratie (F&A).

Ik ben opgeleid tot polyenergetisch therapeut aan de Academie voor Polyenergetica te Amersfoort (2007) en tot Energetisch Eclectisch Natuurgeneeskundige aan Instituut E.E.N. te Panheel (2019)  Jaarlijks volg ik meerdere bij- en nascholingscursussen gevolgd om de vakkennis op peil te houden en verder te ontwikkelen, conform de eisen van de beroepsvereniging V.B.A.G. en beroepsregister RBCZ. Tevens heb ik opleidingen en cursussen afgerond op het gebied van relatietherapie (2011) waaronder Coach seksuele problematiek (2011), Relatiecoach (2017), EFT (2021, Emotionally Focussed Therapy).

Niet voor niets is het woord “aandacht” zo aanwezig in de naam van mijn praktijk.

Met aandacht staat en valt alles.

Zonder aandacht is er niets. Zoals de natuur de aarde, zon en water nodig heeft om te groeien, zo heeft de mens hier vooral aandacht voor nodig. Ik richt gemakkelijk alle aandacht in het moment en creëer veiligheid en vertrouwen wat de basis is om met mensen te kunnen werken.

E
“Wat mij verbaasde was de snelle maar vooral accurate wijze van behandelen.
Ik ben al na de 2e sessie bij Dennis weggegaan met een gevoel van ‘ik weet en vooral voel, dat de koe hier exact bij de horens is gevat’. ‘Er is daadwerkelijk iets gebeurd’.”
Danny
E
“Vooraf dacht ik dat praten met een man over mijn vader misschien te confronterend zou
zijn. Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten deze stap te zetten en ik heb er zeker
geen spijt van gehad. Je gaat samen kijken naar binnen en stuk voor stuk uitzoeken wat
en waar het probleem zit om het vervolgens samen op te lossen.
Evi – 17 jaar”
E
Het was leuk om te ontdekken dat je eigen geest, gevoel en gedrag eigenlijk erg simpel

werkt en dat dit met wat extra handvatten van Dennis om te turnen is. De sfeer als je bij Dennis binnenkomt is erg relaxed en daardoor voel je je al snel op je gemak bij hem.”
Jasper
E
Nadat we bij een wat zweverig type therapeut nogal teleurgesteld waren, besloten we het bij Dennis te proberen. Wat een verademing! Een hele gewone man, die niks gek vindt en op een hele fijne manier een ontspannen en vertrouwde sfeer weet te creëren. Al na een paar sessies boekten we vooruitgang en inmiddels zit onze relatie weer helemaal goed! We hebben elkaar leren begrijpen en accepteren, en we zullen Dennis’ bijdrage hieraan nooit meer vergeten. Paul en Claudia
Aandacht voor Jou
5.0
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
Tom JacobsTom Jacobs
15:28 21 Dec 21
Na enige research via internet kwam ik bij Dennis terecht naar aanleiding van overspanning in privésfeer. En daar bovenop had ik al een flinke zware tas aan bagage die ik eindeloos meesleepte sinds mijn jeugd. Bij Dennis bleek ik exact aan het juiste adres…. Mijn zorgen en puzzelstukjes worden na aandachtig luisteren in een paar zinnen tot de kern samengevat waarbij je je heel snel gehoord en begrepen voelt. De werkwijze was gevarieerd, de aanpak veel meer ‘visueel’ (b.v. ogen sluiten en je laten leiden door Dennis), en bij sommige sessies nijgt het naar Haptonomie. Dit zorgt voor veel meer diepgang dan een meer oppervlakkig gesprek. Laatste hoeft niet verkeerd te zijn, maar bij mij werkte de manier met meer diepgang het beste.Het zijn allemaal manieren om je in het hier en nu te brengen, maar als het moet, je ook naar een gericht punt in het verleden gebracht kan worden en vanuit daar je verder te loodsen naar het nu. En stap een aantal haltes in je leven passeren die belangrijk zijn geweest. Er waren bij mij gelukkig geen formulieren met eindvragen waar je een cijfer moet invullen over hoe je je voelt.Heeft het ook wat gebracht?Uiteindelijk hebben we de knopen ook een plek weten te geven. We hebben de herinneringen niet gewist, maar ze een andere betekenis gegeven.De hele behandeling duurde iets van een half jaar. Om de twee weken was er een sessie.Dit traject was rijk en veelzijdig aan emoties…er kwam van alles langs; veel lach, een stilte, een brok in de keel. :-)Ik denk hier nog regelmatig aan terug en voel me in ieder geval stukken beter dan daarvoor! Thnx Dennis!!
Ik raad Dennis zeer aan. Ik heb hem leren kennen als zeer vriendelijk, respectvol en kundig. Ik voelde mij direct op mijn gemak en hij heeft mij echt een stuk verder geholpen.
Maarten ArdewijnMaarten Ardewijn
16:45 13 Apr 21
Dennis van aandacht voor jou is een echte pro met kennis van zaken. Helpt je weer sturing en vat te krijgen in moeilijke tijden of bij vraag stukken waar je alleen niet uit komt.
Marja van der ValkMarja van der Valk
13:36 01 Dec 20
Na jaren met mezelf in de knoei te hebben gezeten ben ik dankzij Dennis weer wie ik wil zijn.Via internet bij Dennis Oosterwijk terrecht gekomen en voelde direct dat ik bij hem goed zat.Ik kan iedereen aanraden om naar hem toe te gaan,laagdrempelig en echt Aandacht Voor Jou!Dankjewel daarvoor!
Martine van BuurenMartine van Buuren
06:12 09 Jul 20
Dennis is eerlijk, betrokken en luistert met alle aandacht. Dit maakt dat je hem snel vertrouwt en open kan delen. Dennis heeft veel kennis paraat om deze problemen middels oefeningen aan te pakken en je met gerichte tips naar huis te sturen.
js_loader